Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بسیج فرهنگیان خبرگزاری بسیج، محمود فرشیدی وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه نداشتن برنامه‌ریزی بلندمدت باعث شد که به سمت جذب معلمان حق‌التدریسی برویم، اظهار داشت: مجلس سال‌ها پیش قانونی تصویب کرد و به‌کارگیری معلمان حق‌التدریس را ممنوع کرد اما همچنان این روند ادامه دارد.

وی افزود: در یک شرایط اضطراری، عده‌ای به عنوان حق‌التدریس بدون ضوابط خاصی وارد آموزش و پرورش می‌شوند و پس از مدتی حق آب و گِل پیدا می‌کنند؛ گاهی ما در آموزش و پرورش اقداماتی انجام می‌دهیم که تبعات آن را در نظر نمی‌گیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرشیدی بیان داشت: مثلاً دوره ابتدایی به یکباره 6 ساله شد و پیامد این تغییر، خالی شدن یک پایه از دوره راهنمایی بود چرا که دانش‌آموزان پایه پنجم به جای آنکه به پایه اول راهنمایی بروند، به پایه ششم رفتند و در نتیجه این مسئله باعث شد که تعداد آموزگاران برای مقطع ابتدایی به شدت کم باشد و تعدادی از دبیران در مقطع راهنمایی، کلاسی برای تدریس نداشته باشند؛ به عبارتی مشکلات زیادی در حوزه نیروی انسانی پدید آمد.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه نگاه نادرستی به شغل معلمی وجود دارد، اضافه کرد: برخی فکر می‌کنند تدریس در مقاطع پایین‌تر و آموزگاری آسان‌تر است و هرکسی به صرف یک لیسانی می‌تواند در آن مقطع تدریس کند؛ در واقع نگاه غیرتخصصی به شغل معلمی و نشناختن زوایا و اهمیت آن باعث شده است تا جذب افراد از طرق غیر دانشگاه فرهنگیان افزایش یابد.

وی ادامه داد: آیا این‌ اتفاق می‌افتد که فردی به صرف داشتن تجربه یا تحصیلات مرتبط، قاضی یا پزشک در مناطق محروم شود؟ اما متأسفانه در کشور ما روان و آینده دانش‌آموزان کمتر از سلامت ظاهری آنها اهمیت دارد.

فرشیدی با بیان اینکه تصمیم‌گیری‌های مختلف در آموزش و پرورش تأثیر زیادی بر روی روان دانش‌آموزان دارد، گفت: انسان دارای پیچیدگی‌های زیادی است و هرچه سن فرد پایین‌تر باشد این پیچیدگی‌ و ظرافت‌ها بیشتر است و معلم کارورزی ندیده غیرحرفه‌ای مشخص نیست چه بلایی بر سر روح و روان دانش‌آموز می‌آورد.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با انتقاد از مفروض داشتن صلاحیت معلمان در نظر تهیه‌کنندگان طرح «الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش» تصریح کرد: معلم باید به شغل خود عشق بورزد و به اجبار و برای رهایی از بیکاری به معلمی روی نیاورده باشد و حتماً پس از گذراندن دوره‌های خود، آزمونی برای تأیید صلاحیت او گرفته شود.

وی خاطر نشان کرد: در تمام دنیا، برای معلمی استانداردهای مشخصی در دانشگاه‌های تربیت معلم وجود دارد و به هرکسی اجازه تدریس داده نمی‌شود مثلاً در کشور انگلیس برای تدریس درس آلمانی، معلمی انتخاب می‌کنند که حتماً به کشور و فرهنگ انگلستان علقه و علاقه زیادی داشته باشد چون آموزش زبان، طبیعتاً گرایش به فرهنگ آن کشور ایجاد می‌کند.

فرشیدی ادامه داد: جذب آزاد از طرق غیر تربیت معلم با نگاه ایجاد اشتغال است زیرا دانشگاه‌های دیگر معلم تربیت نمی‌کنند؛ لیسانس رشته‌های مختلف را تربیت می‌کنند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش عنوان کرد: به نظر می‌رسد جذب معلم از طریق حق‌التدریس بابی است که بسته نمی‌شود؛ مجلس خودش ممنوعیت جذب را تصویب کرده و خودش مجدداً درباره تعیین تکلیف معلمان حق‌التدریس قانون وضع می‌کند.

*راهکارهای بلند مدت و کوتاه‌مدت حل مشکل نیروی انسانی در آموزش و پرورش

وی با بیان اینکه تقویت دانشگاه فرهنگیان راهکاری برای حل مشکل نیروی انسانی آموزش و پرورش در دراز مدت است، گفت: با این وجود، استثنایی که در ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان مطرح شده است اکنون اصل شده و تلاشی برای تقویت این دانشگاه مهم نمی‌شود.

فرشیدی اضافه کرد: دلیل عدم توجه به دانشگاه فرهنگیان ناشی از عدم باور و شناخت نسبت به جایگاه معلم است؛ باور و نگاه امام(ره) و مقام معظم رهبری به مقام معلم کجا و باور و نگاه مسئولان کجا!

وزیر اسبق آموزش و پرورش راهکار‌های کوتاه‌مدتی برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی برشمرد و خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت فرهنگیان شاغل با دادن حق‌التدریس و اضافه کار بیشتر یکی از راهکارهاست زیرا بسیاری از معلمان به دلیل مشکلات معیشتی به کار دوم روی می‌آورند و این کار با برنامه‌ریزی مناسب، باعث رضایت‌مندی فرهنگیان هم می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده از معلمان بازنشسته‌ای که به ادامه همکاری با آموزش و پرورش علاقه‌مند هستند و برنامه‌ریزی‌ برای آموزش و تربیت تعدادی معلم عمومی برای برخی درس‌ها هم از دیگر راهکار‌های کوتاه‌مدت برای حل مشکل نیروی انسانی در آموزش و پرورش است.

فرشیدی تصریح کرد: کسی که تخصصش معلمی است نباید به دنبال شغل دوم برود و دستگاه آموزش و پرورش باید برنامه‌ریزی برای معلمان داشته باشد و برای مناطق محروم هم قائل شدن تسهیلات ویژه باعث می‌شود تا معلمان به رفتن و کار در آن مناطق علاقه‌مند شوند و نیاز به حق‌التدریس و جذب بدون ضابطه آنها کاهش یابد.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۴۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: معلم مهم‌ترین و به عبارتی گرمترین و انسانی‌ترین عنصر در نظام آموزشی کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، حجت‌الاسلام علی لطیفی امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در مراسم بزرگداشت مقام معلم که در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: امیدوارم همه ما توانسته باشیم تا آنچه بر عهده ما گذاشته شده، به شایستگی انجام دهیم و معلمان خوبی برای اعتلای کشور باشیم.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه معلمان در تربیت آینده‌‎سازان مملکت، افزود: مقام و جایگاه معلمی در کشور به گونه‌ای است که آن را با هیچ مقام و جایگاهی نمی‌توان تغییر داد. پایه شخصیتی و هویتی دانش‌آموزان در مدارس شکل می‌گیرد که نشان از اهمیت شغل معلمی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دیدار روزهای اخیر رهبر انقلاب با معلمان عنوان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با فرهنگیان به نکته مهمی اشاره فرمودند مبنی بر اینکه مهم‌ترین سرمایه هر کشور، نیروی انسانی است که به دست معلمان پرورش پیدا می‌کند.

لطیفی با بیان اینکه معلم مهم‌ترین عنصر و به عبارتی گرم‌ترین و انسانی‌ترین عنصر در نظام آموزش و پرورش است، گفت: ما اگر در نظام تعلیم و تربیت مؤلفه‌های مختلفی از جمله محیط یادگیری و کلاس درس و کتب درسی داشته باشیم در بین همه عناصر، مؤلفه مهمی که می‌تواند حاصل جمع همه مؤلفه‌های دیگر باشد، معلم است.

وی ادامه داد: تربیت امری انسانی است و این امر در درجه اول توسط معلم رقم می‌خورد؛ زیرا معلمان در مواجهه با دانش‌آموزان حال و هوای آنان را درک کرده و متوجه می‌شود که چگونه باید با آنان رفتار کرده یا مطالب درسی را به آنان بیاموزند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با یادآوری اینکه تربیت با نوشتن یک کتاب یا ساختن مدرسه اتفاق نمی‌افتد، گفت: بلکه این مهم با تلاش معلمان باانگیزه، شاداب و پرهیزکار و بانشاطی حاصل می‌شود که دانش‌آموزانی باهویت، بانشاط، عالم و دانشمند پرورش می‌دهند. اگر از تحول در آموزش و پرورش صحبت می‌کنیم، نقطه کانون این تحول قطعاً معلمان هستند.

کد خبر 750871

دیگر خبرها

  • جان‌فشانی رزمندگان مدیون انتشار علم و معرفت معلمان است
  • قم، پیشرو در تربیت معلمان پرورشی
  • معلم، اسوه فرهنگی جامعه است
  • همایش تجلیل از سفیران معروف
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • دستگاه‌ها به مسئولیت‌ در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند
  • تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • برگزاری مراسم تجلیل از معلمان نمونه شهرستان میرجاوه
  • ‌۱۰۵ هزار معلم جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد‌